Inginerie Geotehnică

Arii de Expertiză

Studii Geotehnice

 

Practica noastră obișnuită în ceea ce privește realizarea studiilor geotehnice este aceea de a defini scopul investigațiilor, de a supraveghea direct lucrările în teren precum și analizele de laborator efectuate de subcontractorii noștri de specialitate și de a elabora studiul geotehnic.

 

În calitatea noastră de proiectanți și consultanți pe specialitatea de inginerie structurală și geotehnică, ne concentrăm eforturile în furnizarea informațiilor geotehnice necesare unei proiectări de specialitate sigure și economice. Astfel, am preluat cu succes responsabilitatea investigațiilor de teren, proiectarea și verificarea lucrărilor pentru multe proiecte de anvergură din România.

 

Echipa noastră analizează datele obținute în urma investigațiilor și, prin multiple corelații și interpretări actuale, furnizează parametrii geotehnici cei mai apropiați pentru situația întâlnită în teren.

Proiectare Geotehnică

 

În calitatea noastră de proiectant și consultant în domeniul ingineriei geotehnice, ne concentrăm eforturile în furnizarea informațiilor complete necesare unei proiectări de specialitate sigure și economice, aliniată timpurilor moderne.

 

Compania se bazează în analizele realizate și soluțiile propuse pentru excavații și fundații pe un calcul avansat, prin utilizarea de programe performante, programe ce au la bază metoda elementului finit. Soluțiile propuse sunt analizate atât din punctul de vedere al rezistentei și siguranței construcției, dar și din punct de vedere economic și tehnologic.

 

De-a lungul timpului, Popp & Asociații a propus soluții şi tehnologii de pionierat în România (tehnologie de tip “top-down”, prima clădire de birouri cu amortizori seismici, prima lucrare de sprijinire a incintelor bazată pe tehnologia “jet-grouting”).

Monitorizare

 

Pentru furnizarea unui pachet cât mai complet de servicii, ne-am concentrat eforturile către obținerea unor informații complete și eficiente în urma realizării lucrărilor de monitorizare, implementând soluții complexe și moderne și realizând rapoarte de interpretare unitare, obiective și coerente, în concordanță cu lucrările desfășurate.

 

Dispunem de echipament performant, de ultimă generație, pentru lucrări avansate, iar personalul specializat pe teren este instruit special pentru tipurile de lucrări pe care le realizăm.

 

Echipamente utilizate cel mai frecvent:

 

 • Mărci topografice pentru măsurători de tasare (nivelment geometric de precizie) și măsurători planimetrice (3D) cu stații totale – inclusiv măsurători automate
 • Martori fisuri și măsurători cu lupa gradată și cu deformetrul
 • Înclinometre
 • Tasometre – magnetice, cu senzori mecanici, senzori cu coardă vibrantă etc.
 • Piezometre/Freatimetre
 • Mărci tensometrice (cu coardă vibrantă) pentru măsurarea deformațiilor specifice/eforturi din elementele structurale
 • Celule de presiune și celule de forțe
 • Senzori de temperatură
 • Senzori de înclinare
 • Cititoare manuale și automate pentru toate tipurile de senzori cu coardă vibrantă Senzori triaxiali de accelerație (sistem de instrumentare seismică)
 • Baze de date centralizate accesibile online în orice moment

 

Explorează
studiile noastre de caz

Vezi toate proiectele

Proiecte

București

Proiecte

București

Clădiri pentru Birouri

București

Proiecte

București

Proiecte

București

Proiecte

București

Inginerie Geotehnică

Tulcea

Inginerie Geotehnică

Constanța

Proiecte

București

Proiecte

București

Clădiri pentru Birouri

București

Proiecte

București

Proiecte

București

Proiecte

București

Inginerie Geotehnică

Tulcea

Inginerie Geotehnică

Constanța