Istoric

year year

1956-1959

Institutul de Proiectare "Proiect București"

Tânărul inginer Traian Popp își încheie cursurile universitare în anul 1956 și începe cariera la Institutul de Proiectare "Proiect București", unde lucrează timp de 3 ani. Prima construcție proiectată a fost un mic imobil de locuințe de zidărie aflat în apropierea Palatului Cotroceni.

1959-1993

Institutul de Proiectări "Carpați"

Perioada poate cea mai prolifică a activității domnului Traian Popp îl regăsește la Institutul de Proiectări "Carpați" din București, timp în care participă, elaborează direct sau coordonează colectivele de proiectare ale unor imobile emblematice din România și străinătate. Printre acestea se numără Sala Palatului, Televiziunea Română, Teatrul Național din București și Palatul Parlamentului, precum și Ambasada României din Bonn, Hipodromul din Abu-Dhabi sau Hotelul Intercontinental din Atena și cel din Creta și complexul hotelier Porto-Caras din Halkidiki, Grecia.

year year

1994

Înființare Birou Proiectare Aedificia MP

Odată cu încheierea activității formale din cadrul Institutului de Proiectări "Carpați" Traian Popp înființează un nou birou de proiectare alături de dl. Acad. Prof. Dr. Panaite Mazilu. Biroul se va numi Aedificia MP și va fi locul în care se vor întâlni câțiva ani mai târziu fondatorii grupului Popp & Asociații. Dragoș Marcu și Mădălin Coman, viitorii parteneri ai Popp & Asociații, se cunosc la Aedificia MP după terminarea universității. Aici cei doi își încep activitatea în proiectare și lucrează la împreună la proiecte precum consolidarea și extinderea Hotelului Majestic și extinderea hotelului Hilton din București. În anii petrecuți la Aedificia MP, Dragoș și Mădălin devin liderii "de facto" ai companiei, pe măsură ce contextul economic canaliza spre progres.

2002

Înființare Popp & Asociații

Biroul de proiectare Popp & Asociații este înființat de cunoscutul și experimentatul inginer Traian Popp și tinerii ingineri Dragoș Marcu și Mădălin Coman. Viziunea celor trei pentru compania nou fondată era de a dezvolta și a oferi clienților servicii de proiectare de top, inteligente și sustenabile, promovând bunele practici și respectând cerințele și standardele legale. Mai mult, compania și-a luat angajamentul de a deveni un reper de urmat în industria de profil, care să genereze o creștere generală a calității și siguranței construcțiilor și a nivelului de competență și profesionalism în cadrul profesiei de proiectant în construcții.

year year

2002-2004

Primele proiecte de anvergură

Compania s-a făcut remarcată prin soluțiile tehnice inovatoare propuse clienților chiar de la primele lucrări: proiectare și execuție în sistem top-down pentru imobilul de birouri Charles de Gaulle Plaza din București (5S+P+17E); soluție complexă de consolidare a Palatului de Justiție din București, una dintre cele mai mari clădiri administrative existente în România.

2004

Consulting Engineers

În dorința de oferi servicii de consultanță și expertiză tehnică, care să răspundă solicitărilor și nevoilor din piață, a fost înființată prima companie satelit a grupului, respectiv Consulting Engineers. Echipa de verificatori și experți tehnici atestați a crescut exponențial și a fost mereu pregătită să ofere soluții, indiferent de etapa de proiectare.

year year

2007-2009

Noi direcții. Ingineria Geotehnică și Project Management-ul

Pe măsură ce biroul de proiectare a căpătat notorietate, proiectele contractate au devenit din ce în ce mai solicitante și complexe. Astfel, pentru a satisface cerințele venite din partea clienților și a le putea oferi acestora servicii integrate, au fost create două noi linii distincte ale afacerii: inginerie geotehnică și project management. Aceste direcții au fost gândite să acopere o nișă de piață și totodată să furnizeze suport activității de bază, cea de proiectare.

2009-2012

Provocări economice

Deși a fost o perioadă dificilă din punct de vedere economic la nivelul întregii țări, compania a depășit momentul, bazându-se pe determinarea acționarilor și pe o echipă unită. Chiar dacă mai puține ca număr, proiectele au mers mai departe, iar clienții au beneficiat în continuare de cele mai bune servicii din partea grupului Popp.

year year

2012

Înființare Departament Cercetare-Dezvoltare

Odată cu extinderea și consolidarea activității firmei, s-a simțit nevoia menținerii și îmbunătățirii constante a nivelului cunoștințelor și a standardelor tehnice practicate de echipa noastră, pentru a putea acoperi solicitările clienților și pentru a veni cu soluții inovatoare și durabile. Departamentul de Cercetare-Dezvoltare a fost înființat pentru a fi vârful tehnologic al firmei, păstrând în multe privințe spiritul inițial care a dat naștere companiei.

2013

Anexare Ultratest

Ținând cont de complexitatea anumitor proiecte, în special cele de consolidare sau de modificare a funcționalității unui imobil, a fost simțită nevoia unui laborator de testări ale materialelor de construcții care să furnizeze răspunsuri rapide și exacte. Ultratest, noua firmă din grupul Popp, a contribuit la diversificarea serviciilor oferite clienților.

year year

2018

Reorganizare

O analiză a structurii firmei, împreună cu dorința de a dezvolta și specializa anumite departamente, a condus la o revizuire a organigramei și a modului de funcționare și organizare. În acest fel, metodologia proprie, unică, de eficientizare a activității și a proiectelor ne-a permis să rămânem în topul firmelor de proiectare din România. Tot în această perioadă a fost redefinit modul de lucru al departamentelor de achiziții, ofertare-contractare și marketing-vânzări.

2021

BIM Technologies

Este înființată o nouă firmă parte a grupului Popp, specializată în oferirea de servicii BIM (Building Information Modeling) pentru domeniul construcțiilor. Mai exact, BIM Technologies furnizează servicii pentru digitalizarea proiectelor de construcții, pentru clădirile aflate în faza de proiectare sau pentru imobilele existente.

year year

2022

20 de ani

La aniversarea a 20 de ani de la înființare, cei peste 75 de profesioniști din echipa companiei continuă să ducă mai departe valorile insuflate de fondatorul acesteia, domnul prof. ing. Traian Popp. 11 din dintre acești profesioniști dețin acțiuni în diferite procente în firmele grupului. Continuăm să oferim clienților noștri soluții pentru structuri sigure.