
1956-1959
Institutul de Proiectare "Proiect București"
Tânărul inginer Traian Popp își încheie cursurile universitare în anul 1956 și începe cariera la Institutul de Proiectare "Proiect București", unde lucrează timp de 3 ani. Prima construcție proiectată a fost un mic imobil de locuințe de zidărie aflat în apropierea Palatului Cotroceni.
1959-1993
Institutul de Proiectări "Carpați"
Perioada poate cea mai prolifică a activității domnului Traian Popp îl regăsește la Institutul de Proiectări "Carpați" din București, timp în care participă, elaborează direct sau coordonează colectivele de proiectare ale unor imobile emblematice din România și străinătate. Printre acestea se numără Sala Palatului, Televiziunea Română, Teatrul Național din București, Hotelul Intercontinental și Palatul Parlamentului, precum și Ambasada României din Bonn, Hipodromul din Abu-Dhabi sau Hotelul Intercontinental din Atena și cel din Creta și complexul hotelier Porto-Caras din Halkidiki, Grecia.


1994
Înființare Birou Proiectare Aedificia MP
Odată cu încheierea activității formale din cadrul Institutului de Proiectări "Carpați" Traian Popp înființează un nou birou de proeictare alături de dl. Acad. Prof. Dr. Panaite Mazilu. Biroul se va numi Aedificia MP și va fi locul în care se vor întâlni câțiva ani mai târziu fondatorii grupului Popp & Asociații. Dragoș Marcu și Mădălin Coman, viitorii parteneri ai Popp & Asociații, se cunosc la Aedificia MP după terminarea universității. Aici cei doi își încep activitatea în proiectare și lucrează la împreună la proiecte precum consolidarea și extinderea Hotelului Majestic și extinderea hotelului Hilton din București. În anii petrecuți la Aedificia MP, Dragoș și Mădălin devin liderii "de facto" ai companiei, pe măsură ce contextul economic canaliza spre progres.
2002
Înființare Popp & Asociații
Noul birou de proiectare Popp & Asociații este înființat în 2002 de Traian Popp alături de tinerii ingineri Dragoș Marcu și Mădălin Coman. Perioada de debut a companiei a fost reprezentată de o evoluție continuă, determinată de o conducere intuitivă, într-o țară în care industria de profil rămăsese în urma tendințelor generale de creștere. Consacrarea echipei s-a realizat încă de la început prin proiecte de anvergură, când ne-am propus să creem un mediu de promovare a proiectării inovative, un mediu ce motivează și aduce satisfacție membrilor echipei pe parcursul desfășurării activității lor.


2002-2004
Primele proiecte de anvergură
Compania a debutat încă de la început cu lucrări de anvergură precum proiectarea imobilului de birouri aflat în Piața Charles de Gaulle din București sau consolidarea Palatului de Justiție din București. Cele două proiecte au dat ocazia biroului proaspăt înființat să își demonstreze abilitatea propunând și implementând soluții tehnice de avangardă: proiectare și execuție sistem top-down pentru imobilul de birouri 5S+P+17E și soluția complexă de consolidare a uneia dintre cele mai mari clădiri administrative existente din țară.
2007-2009
Dezvoltarea noilor direcții. Ingineria Geotehnică și Project Mana...
Pe măsură ce compania a căpătat notorietate iar proiectele contractate deveneau din ce în ce mai solicitante, a fost stabilită necesitatea abordării unor noi linii distincte ale afacerii: respectiv Ingineria Geotehnică și Project Management-ul. Cele două noi linii au fost programate, gândite să acopere o anumită nișă de piață și totodată să furnizeze suport activității de proiectare de bază


2009-2012
Criza ecomonică
Situația din timpul crizei economice a fost dură, fiind simțită la toate nivelurile. A fost însă decisivă determinarea acționarilor de a conserva cu orice preț compania și brand-ul, profitul acumulat în perioada anterioară fiind păstrat și utilizat pentru acoperirea anilor dificili. A existat atunci un nucleu important al echipei care a înțeles și a ales să poarte împreună greul. A fost un lucru extrem de important, fără de care nu s-ar fi putut trece cu bine peste acele momente.
2012
Înființare Departament Cercetare-Dezvoltare
Odată cu extinderea și consolidarea activității companiei s-a simțit nevoia menținerii și îmbunătățirii constante a nivelului cunoștințelor și a standardelor tehnice practicate de echipa noastră. Departamentul Cercetare-Dezvoltare a fost înființat pentru a fi vârful nostru tehnologi, păstrând în multe privințe spiritul inițial care a dat naștere companiei.
