Institutul Regional de Oncologie Timișoara
Arie de expertiză
Proiectare Consultanță Inginerie Geotehnică
Domeniu
Spitale
Locație
Timișoara
Arie de expertiză
Proiectare Consultanță Inginerie Geotehnică
Domeniu
Spitale
Locație
Timișoara
Studiul de fezabilitate a fost elaborat de asocierea Popp & Asociații, SQUARE BAU și Professional Tech Construct Design.
Spitalul se dorește a fi o unitate medicală de excelență în domeniul oncologiei, oferind servicii medicale la cel mai înalt nivel, cu personal medical cu pregătire specializată și echipamente de ultimă generație, precum și cu activitate de cercetare inovare, formare în domeniu.
Pe terenul viitorului institut oncologic există o clădire nefinalizată, care a avut inițial destinația de Spital Municipal Timișoara și care este dezafectată în prezent.
Având în vedere această situație, proiectul presupune atât consolidarea, demolarea parțială și extinderea imobilului existent, cât și construcția a 9 clădiri noi, rezultând un ansamblu care va găzdui Institutului Regional de Oncologie Timișoara.
În calitate de proiectant general, echipa noastră a coordonat întregul proiect, respectiv toate specialitățile implicate în proiect.
Analiza de fezabilitate include studiile: geotehnic, topografic, expertiză tehnică.
Spitalul va avea 395 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, 57 de paturi pentru spitalizarea de zi, 57 pentru chirurgia de zi, 20 pentru terapie intensivă și 10 în cadrul Centrului pentru transplant medular și afereză celule stem, în total: 529 paturi.
Spitalul va cuprinde:
Pentru structura existentă pe amplasament sunt propuse lucrări de consolidare, demolări parțiale și adaptări în vederea integrării în cadrul noului ansamblu spitalicesc.
Soluția de consolidare aleasă pentru clădirea existentă presupune introducerea unui nou sistem structural de preluare a forțelor laterale, și anume introducerea unui sistem structural constând în pereți din beton armat dispuși pe cele două direcții principale ale clădirii.
Noile corpuri de clădire se alătură structurii existente cu rosturi structurale.
Sistemul structural pentru corpurile noi este conceput stâlpi și pereți de beton armat pe două direcții și planșee tip dală groasă. Structura este fundată pe un radier general cu grosime de 80cm.
Numărul total de locuri de parcare asigurate este de 385 din care: 146 de locuri la nivelul solului și 239 în parcajul subteran.
Clădirea este prevăzută a se încadra în standardul clădirilor nZEB 20% (clădire cu consum de energie aproape egal cu zero), în conformitate cu legislația actuală în vigoare.