Decebal Dima
Asociat, Director Project-Management
Informații rapide
- Universitatea Tehnică de Construcții din București, 1996
- Manager Proiect contract antrepriză generală clădire 3S+P+M+26E Globalworth Tower. Construcție peste tunelurile metroului
- Manager Proiect contract antrepriză generală clădire 4S+P+18E Cathedral Plaza. Execuție în sistem „top-down”
- Project and Process Management, Roland Gareis Consulting Vienna, 2010
- Role of Project Owner, Roland Gareis Consulting Vienna, 2010
- Management Training for General Managers, Roland Gareis Consulting Vienna,2011
contact
Decebal este un inginer constructor cu tradiție în familie ce își practică meseria cu plăcere și pasiune, parcurgând toate etapele formării unui profesionist: muncitor necalificat, student practicant, manager de proiect și poziții de top management. În timpul facultății s-a specializat în construcții civile și a continuat ulterior ca lider de echipă într-o gamă largă de proiecte: pornind de la amenajări interioare și terminând cu proiecte industriale, clădiri de birouri și rezidențiale. Decebal este animat de plăcerea de a își practica meseria, fiind echilibrat, corect, atent la detalii și căutând în permanență inovația, beneficiind de o vastă experiență în comunicarea și interacțiunea cu toți factorii implicați în proiectele de construcții: investitori, proiectanți, autorități, subcontractanți, furnizori de servicii și materiale, consultanți și diriginți.
De-a lungul timpului Decebal a lucrat ca project manager pentru contracte de antrepriză generală pentru clădiri de anvergură precum Globalworth Tower sau Cathedral Plaza. Globalworth Tower este a doua cea mai înaltă clădire din România (3S+P+26E, 126m, 70 000mp), fiind totodată prima clădire din România construită peste tuneluri de metrou, ce au rămas în funcțiune pe tot parcursul execuției lucrărilor. În perioada de vârf activitatea sa a presupus coordonarea a 100 de ingineri si a circa 1000 de muncitori, existând responsabilitatea tuturor fazelor proiectului: proiectare, execuție, punere în funcțiune. În urma analizei proiectului inițial au fost implementate o serie de optimizări care au dus la o reducere a bugetului cu circa 5 milioane Euro, reușindu-se totodată și un ritm de execuție la suprastructură de 1 etaj/săptămână. În acest proiect au fost utilizate pentru prima oară în România soluția de fundare pe piloți cu baza lărgită. În cazul Cathedral Plaza (4S+P+18E, 80m, 30.000mp) responsabilitatea a presupus coordonarea lucrărilor pentru execuția primei clădiri din România la care s-a realizat tehnologia „top-down”, aceasta concretizându-se într-un termen de execuție mai scurt, respectiv la momentul finalizării radierului, structura etajului 8 era deja realizată.
Lucrări
Coordonate
Project & Construction Management
Project & Construction Management
Project & Construction Management
Project & Construction Management